A hidegplazma technológia bizonyítottan meghosszabbítja az élelmiszerek eltarthatóságát!

A hidegplazma technológia bizonyítottan meghosszabbítja az élelmiszerek eltarthatóságát! (1)

 

Mint az már bebizonyosodott, szinte nincs olyan hely a világon, ahol nem vehetnénk nagy hasznát a magas színvonalú és hatékony levegőfertőtlenítésnek, de talán az egyik legfontosabb terület, ahol igen számottevő eredményeket érhetünk el vele, az nem más, mint az élelmiszeripar.

Még végiggondolni is nehéz, milyen hosszú úton megy keresztül egy termék, mire a boltok polcain rátalálunk, és hazavisszük otthonunkba! Minden egyes állomás ezer és ezer veszélyt rejt, fennáll a szennyeződés, romlás, sérülés veszélye, ha pedig egy baktérium megtámadja az ételt, az szinte biztosan hatással lesz szervezetünkre is.

Az élelmiszer szennyeződésének problémaköre egyaránt érinti az ipar minden szegmensét. A húsipar frontján már a tenyészetekben is sok a veszélyforrás, mivel az állatok szűk helyen vannak összezárva, a baktériumok és vírusok gyorsan terjednek. Évről évre hallhatjuk, hogy egy-egy járvány az állatok körében is felüti a fejét, és súlyos kieséseket okoz a gazdáknak.

A feldolgozás során sok ember kerül a termékek közvetlen közelébe, ami szintén növeli a szennyeződés, fertőzés veszélyeit. Ezt követően a feldolgozott élelmiszerek raktározásra kerülnek, ahol szintén sok hibaforrásnak vannak kitéve. A húsok, zöldségek, gyümölcsök felületén megtapadó baktériumok nem csak szervezetünkbe jutva lehetnek veszélyesek, de magukra a termékekre is negatívan hathatnak. Bizonyos baktériumok hatására ugyanis az élelmiszerek, de különösen a gyümölcsök gyorsabban romlásnak indulhatnak, és ez nagyban csökkenti az értékesítés határidejét, és nem mellesleg az árat is.

Ausztráliában a HORT INNOVATION nevű nagyvállalat kutatni kezdte, milyen hatást gyakorol a hidegplazma eljárás a termények, de különösen a gyümölcsök eltarthatóságára. A kutatás egyértelműen bebizonyította, hogy nem csak az élelmiszerek fertőtlenítésében van az anyagnak jelentős szerepe, de az eltarthatósági időn is jelentősen hosszabbít, így a hidegplazmát használó kereskedők jelentős piaci előnyre tehetnek szert versenytársaikkal szemben.

Maga a technológia nem igényel bonyolult infrastruktúrát, hiszen a Nuxon™ berendezések segítségével a levegő ionizációja szinte észrevétlenül, szolid, akár a szellőző rendszerekbe illeszthető készülékek segítségével megtörténik. Mivel közben nem zajlik semmilyen káros anyag kibocsájtás, a technológia nem használ vegyszert, így azt bátran használhatjuk emberek és élelmiszer közelében, élvezhetjük áldásos hatásait folyamatosan, akár a nap 24 órájában.

Segítségével megszüntethető az állattartás során tapasztalható rendkívül kellemetlen szag és a sok kórokozó, a futószalagok mentén ülő emberek sem jelentenek többé veszélyt az általuk feldolgozott, válogatott vagy csomagolt termékekre, sem pedig egymásra, és a raktározás során sem szaporodnak többé a termékek állagára veszélyes baktériumok.

Így válik az élelmiszer feldolgozása és kereskedelme biztonságossá, az ott dolgozók egészsége védetté, a termékek eladhatósága pedig biztosítottabbá, mint valaha! A módszer természetessége nagy valószínűséggel garancia arra, hogy az eddigi vegyszerezések méltó utódjaként a hidegplazma technológia az élelmiszertartósítás egyik legújabb, de egyben legjövőbemutatóbb alternatívája. De a folyamat nem áll meg az ipari szereplőknél, a technológia haza jöhet velünk otthonainkba is. A kiváló Nuxon™ berendezések sokszínűsége lehetővé teszi, hogy tápanyagaink ne csak a termelés és feldolgozás, majd a tárolás közben, de otthonainkban, hűtőszekrényünkben vagy a kamra polcain is biztonságban lehessenek.

A Nuxon™ kínálatában már elérhetőek a magyar vállalkozások és háztartások számára is a levegőfertőtlenítés csúcstechnológiás készülékei. Minden helyiség és helyzet egyedi, így a maximális hatékonyság érdekében nem csak tájékozódni, de szakértő kollégáinkkal konzultálni is érdemes.

Legyen Ön is azok között a fejlődésre nyitott vállalkozók között, akik kishazánkban elsők között vezetik be vállalkozásaikba a hidegplazma technológiát, hogy termékeiket a legtovább és a legbiztonságosabb módon tudják tárolni, értékesíteni!

Leave A Comment

Cart

Nincsenek termékek a kosárban.