Fertőtlenítés vegyszer- és kellemetlenség mentesen… mégis hogyan lehetséges?

fertőtlenítés

A fertőtlenítő technológiák sokasága között nem nehéz elveszni. Szerepük az utóbbi időszakban igencsak felértékelődött, a hétköznapi életünk részévé vált a vírusok ellen folytatott folyamatos harc, és ennek érdekében képesek vagyunk komoly áldozatokat is hozni. Pedig van olyan módszer, ami nem kíván tőlünk szinte semmilyen lemondást, mégis hatékony, de erről majd később…

Nézzük elsőként, hogyan működnek a hagyományos fertőtlenítő módszerek!

A felületi fertőtlenítés a legegyszerűbb módja a kórokozók hatástalanításának, ezt szinte mindenki használta a Covid előtti időszakban, alatta és most is! A legtöbb felületi tárgy fertőtlenítő szer Klór tartalmú, ez a vegyület képes elpusztítani a szervezetünkre veszélyes, legtöbb káros elemet. Mellékhatása azonban szintén számottevő, hiszen a klór egy rendkívül illékony anyag, használata közben elengedhetetlen a nagy fokú odafigyelés, mert tüdőnkbe kerülve akár komoly szervezeti károkat is okozhat!

Bőrünket a legtöbbször alkoholos tartalmú fertőtlenítő készítményekkel szabadítjuk meg a káros mikróbáktól. Ennek jól érezhető mellékhatása nem más, mint hogy bőrünkből a vegyület rengeteg nedvességet von el, így enyhébb esetben csak bőrszárazság, pirosodás, majd később sebesedés is kialakulhat a gyakran fertőtlenített felületeken.

A vegyszeres fertőtlenítés tehát nem bizonyul éppenséggel 100%-osan tehermentes folyamatnak életünkre nézve, így, ha ki szeretnénk kerülni a mellékhatásokat, más alternatívák után kell néznünk.

A Korona vírus egyik hozadékaként számos levegő fertőtlenítési eljárás vált ismertté a köztudatban. Ezek legtöbbje hatékony, de rövid távú megoldást jelent a vírusok, baktériumok és spórák kiiktatására. Emellett használatuk relatív körülményesnek is mondható, hiszen a helyiséget minimum el kell hagyni, de sok esetben még várni is kell a kezelés után, mire újra használatba vehetjük a fertőtlenített légteret. A vegyszeres légfertőtlenítések esetében sokszor marad szermaradvány, mely megtapadhat a felületeken, és ez a bőrünkre kerülve irritációt is okozhat.

Hogyan történik ezzel szemben a hidegplazmás levegő fertőtlenítés?

A technológia forradalmian új szemléletet hoz a háztartási és ipari fertőtlenítés folyamataiba egyaránt, pedig a módszer nem új, az űrkutatás területén már 20 éve használják!

Ahhoz, hogy átlássuk, hogyan működik, először is meg kell értenünk, mi is a plazma és milyen hatással van környezetére!

A plazma tulajdonképpen az anyagok 4. halmazállapota, egy olyan gáz állapot, amiben a részecskék magas töltésszinttel rendelkeznek. A plazmában található úgynevezett ionok – azaz töltéssel rendelkező részecskék- kapcsolatba lépnek környezetükkel, elektromos kisülést okozva ezzel az atomok, molekulák között, ezzel pedig hatástalanítják a levegőben található káros mikróbákat, amik a plazmával való találkozás után már nem lesznek képesek az osztódásra, de a fennmaradásra sem.

A plazma állapot a földi környezetben természetes úton nem képes létrejönni, azonban mesterséges úton könnyű szerrel előállítható.

A Nuxon berendezések ionizációs csövei a rajtuk keresztül haladó levegőt plazmává alakítják, elérve ezzel a környező légtér optimálisan ionizált állapotát is. A helyiségek levegője így szinte észrevétlenül, minden féle körülményváltozás és veszélyforrás nélkül válik a káros mikrobiális részecskéktől mentessé.

De nem csak ez az egyetlen előnye a hideg plazma technológiás légfertőtlenítésnek. Az ionok reakcióba lépésének hatására az oxigénmolekulák száma is megnő a levegőben. Az ionok továbbá semlegesítik a levegőben megtalálható egyéb, illékony szerves vegyületeket, szagokat, de még a por mennyiségét is csökkentik!

Tehát minden olyan helyiségben, ahol a Nuxon hideg plazma technológiás berendezéseit használják, a végeredmény vírusoktól, baktériumoktól és gombáktól mentes, szagsemleges és oxigéndús levegő! És mivel a módszer nem használ sem vegyszert, a gépeknek nincsen káros anyag kibocsájtása, a tiszta levegőellátás biztosított lehet akár az év 365 napján, napi 24 órában!

Szeretne többet megtudni a Nuxon hidegplazma technológiás levegőfertőtlenítő berendezésekről? Munkatárasink elérhetőségeinken a rendelkezésére állnak!

Leave A Comment

Cart

Nincsenek termékek a kosárban.