Gyakran ismételt kérdések

Ha kérdése, észrevétele van, kérjünk, hogy vegye fel a kapcsolatot munkatársunkkal. Kollégáink készséggel állnak rendelkezésére!

Gyakori kérdések

Mi az a hideg plazma?

A hideg plazmás ionizálás lényege, hogy a berendezés magas feszültséget alkalmazva ionizálja és bontja a levegőben lévő vízmolekulákat H+ és O2 ionokra. Az így keletkező instabil ionok igyekeznek stabil állapotba kerülni, ezért fürtökben körülveszik a levegőben és a különböző felületeken lévő részecskéket, majd kémiai reakciók során H+ és OH- keletkezik. A hidroxil gyök (OH-) meglehetősen instabil, ezért a környezetében lévő mikroorganizmusoktól (vírusok, baktériumok) elvonja a hidrogént és vízzé alakul, miközben magát a káros mikroorganizmust ezzel megöli. Tehát a folyamat végén a
vírus/baktérium/spóra elpusztul, így a készülék egészséges levegőt és steril munkakörnyezetet biztosít a környezetében tartózkodók számára.                       

A NUXON™ légtisztító- és fertőtlenítő berendezések egy ionizáló cső segítségével a rajtuk keresztül áramló levegőt plazmaállapotúvá alakítják. A plazma töltésreakcióinak hatására a levegőben található kórokozók, mikrobiális részecskék a másodperc törtrésze alatt olyan mértékben károsodnak, hogy az emberi szervezetre ezután már képtelenek kifejteni destruktív hatásukat.

Mit jelent, hogy ionizálja a levegőt?

Az ion pozitív vagy negatív töltéssel rendelkező apró részecske (atom vagy molekula), melyet a plazmaállapotú levegő nagy mértékben tartalmaz. A levegő átlagos, egészséges ion tartalma nagyságrendileg minimum 800 ion/cm3, ez a hegyekben és erdős területeken ennek többszöröse is lehet. A belső terekben, de kiváltképp a szennyezett levegőjű városi környezetben a levegő iontartalma a mérések szerint csupán az optimális mennyiség 5-20%-a. Ez táptalajt biztosít a kórokozók szaporodásának, és a levegőben lévő oxigénmolekulák csökkenésének is egyaránt. A NUXON™ berendezések a hideg plazma előállításának segítségével visszaállítják a belső terek levegőjének optimális ionháztartását, elérve ezzel, hogy az elszaporodott baktériumok, vírusok megsemmisüljenek, de emellett a zavaró szagok megszüntetésével és az irritáló illékony anyagok kiiktatásával is élhetőbb környezetet képesek biztosítani számunkra.

Biztonságos a hidegplazma-technológia?

Érthető módon sokakban felmerül a kérdés, hogy az agresszív és hatékony kórokozósemlegesítő-hatásmechanizmus nem jár-e káros következményekkel az emberi szervezetre. Mivel a NUXON™ plazmatechnológiás berendezések tűpontos számítások alapján vannak kalibrálva, azok használatának eredményeképpen a tisztított levegőjű terekben csupán annyi veszélynek vagyunk kitéve, mintha egy hegy tetején, vagy egy erdőben sétálnánk. A készülékek működési elvének biztonságosságát számtalan klinikai és laboratóriumi teszt is bizonyítja.

Mivel a hidegplazma-technológia nem jár semmilyen károsanyag-kibocsátás, sem vegyszerhasználattal, akár gyermekek, idősek vagy betegek által használt légterekben is biztonsággal használható. A rendszerek folyamatos működésének lehetősége garantálja a levegő fertőtlenített minőségének folyamatos fenntartását.

A felületeket is fertőtlenítik a készülékek?

A NUXON™ készülékek funkciója alapvetően nem a felületfertőtlenítés, azonban a levegő alapos és hatékony tisztításával, a kórokozók hatástalanításával megakadályozza, hogy a káros részecskék megtelepedjenek és negatív hatást gyakoroljanak az emberi szervezetre. A tesztek eredményeképpen bebizonyosodott, hogy a NUXON™ AIR PLASMA technológiával tisztított levegőjű helyiségekben akár 70%-kal is nőhet a felületi fertőtlenítés hatékonysága az hagyományos módszerekéhez képest.

Mennyi ideig kell használni a készüléket?

A berendezések aktív működtetésre lettek tervezve, így a folyamatos tisztalevegő-ellátás érdekében akár az év 365 napján, 0-24 óráig is üzemelhetnek. Fontos azonban, hogy a készülékek célja nem minden esetben a teljesen steril, mikroorganizmusok nélküli légtér kialakítása, így a rendszerhasználat megtervezéséhez és kalibrálásához szakértőink profi tanácsadást nyújtanak.

Mekkora helyiségekben használhatóak a készülékek?

A NUXON™ légtisztító termékcsalád rendkívül széles spektrumon kínál megoldásokat a légterek fertőtlenítésére. Mivel hordozható és be- illetve felszerelhető készülékek közül is választhatunk, akár a legkisebb terektől, a több száz-, vagy ezer négyzetméteres helyiségekig minden méretű tér fertőtlenítését el tudják látni. A lehetőségeknek pusztán az igények szabhatnak határt. Kérje szakértő munkatársaink segítségét, akik díjmentes felméréssel és tanácsadással segítik a különféle paraméterekkel rendelkező helyiségek légtisztításához megfelelő berendezések megtervezését és kiépítését!

Hová kell helyezni a készüléket?

A NUXON™ légfertőtlenítő berendezések sokszínűsége magával hozza, hogy nem lehet egységes kijelentéseket tenni az alkalmazás pontos helyéről. Egyes termékek önállóan is képesek betölteni légtisztító funkciójukat, másokat a légkondicionálókhoz vagy a légtechnikai rendszerekhez csatlakoztatva használhatunk. Kérje minden esetben kollégáink szakértő tanácsát, hogy az Ön számára legoptimálisabb módját találhassák meg a légtisztítás egyik legmodernebb módjának.

Mennyi az ioncsövek várható élettartama?

A NUXON™ berendezések egyik óriási előnye a hagyományos légszűrő és légtisztító berendezésekhez képest, hogy nincsenek benne gyakran cserélendő vagy tisztítandó szűrők, filterek. Az ioncsövek élettartama minimum 1 év, de az éves karbantartás során kollégáink minden esetben ellenőrzik annak állapotát, és csak szükség esetén tesznek javaslatot annak cseréjére.

Ki tudom cserélni otthon az ioncsövet?

Bár a készülékek kialakítása során különös figyelmet fordítottak arra, hogy minél kevesebb hibaforrás, kopó-romló alkatrész kerüljön a rendszerbe, ugyanakkor a NUXON™ eszközök ioncsöveinek cseréjét nem javasoljuk egyetlen felhasználónak sem. Válassza helyette cégünk hivatalos karbantartási szolgáltatását, mely során szakértő kollégánk pontosan meg tudja ítélni, mely csövek élettartama ért a végéhez, és biztonságosan, a berendezés védelmét és további maximális funkcionálását biztosítva, elvégzi a szükséges cserefeladatokat.

Segítenek a megfelelő készülék kiválasztásában?

Munkatársaink szakértelme és a készülékek pontos ismerete lehetővé teszi, hogy az ön felhasználási területének legmegfelelőbb megoldásokra tegyenek javaslatot. Szakmai tanácsadásunk ingyenes, kérje bizalommal kollégáink segítségét!

Iratkozzon fel!

Ugye, nem szeretne lemaradni kihagyhatatlan ajánlatainkról?

Adja meg e-mail címét, hogy személyesen is tájékoztathassuk
aktuális híreinkről, kedvezményeinkről, újdonságainkról!

Elérhetőségeink

+36 20 380 1171

1149 Budapest, Egressy út 27–29. 3/B.