Mi a levegő?

levegő

A levegő (légkör) főbb alkotórészei: nitrogén 78,08%, oxigén 20,93%, argon 0,93%, egyéb (nemes)gázok 0,002%. Ezek mellett a levegőben mindig jelen van több-kevesebb vízgőz, amely a levegő páratartalmát adja.
A ki- és belélegzett levegő összetétele nem azonos.
A belélegzett levegő összetétele a következő:
·       Oxigén: 21%
·       Szén-dioxid: 0,04%
·       Nitrogén: 78%
·       Vízgőz: kevesebb
A kilélegzett levegőnél pedig:
·       Oxigén: 16%
·       Szén-dioxid: 4%
·       Nitrogén: 78%
·       Vízgőz: több
A levegő szükséges a legtöbb élőlény életben maradásához, működéséhez.
Az állatok és a növények légzése alapvetően különbözik, és ugyancsak más a mikroorganizmusok légzése. A légzés az, amely során a szervezet az energiatermeléshez szükséges oxigént felveszi, az eközben termelődött szén-dioxidot leadja és a sejtek anyagcseréjében felhasználja. Ezért fontos számunkra milyen minőségű levegőt lélegzünk be. Befolyásolja a szervezetünk működését, sejtjeink anyagcseréjét. A levegő ugyanakkor sok esetben tartalmazhat baktériumokat, gombaspórákat, vírusokat, kutyaszőrt, polleneket, szállóport, szmogot és allergéneket.
Mi az, amivel javíthatjuk a levegő minőségét?

A Nuxon a beltéri levegő tisztítására, a beltéri levegőben található szennyeződések kiszűrésére hivatott. Professzionális légtisztító és -fertőtlenítő berendezéseink az Einstein-ionizációs elméletéhez visszanyúlva a hidegplazma- technológiát alkalmazzák. A levegőfertőtlenítő készülékek képesek a beltéri levegőt jelentős mértékben megtisztítani a vírusoktól, a baktériumoktól, a gomba spóráktól, az allergénektől, a pollenektől és további káros vegyületektől. Természetesen ezeket laboratóriumi vizsgálatok bizonyítják.
Weboldalunkon megtalálható légfertőtlenítő berendezéseink és azok részletes leírásai, működési elvük és felhasználási útmutatói.
Tiszta levegő, egészségesebb szervezet!

Leave A Comment

Cart

Nincsenek termékek a kosárban.