nuxon_pozitiv_ion

NUXPlasma Technology, a jövő fertőtlenítő módszere már ma

Büszkén és örömmel mutatjuk be leendő felhasználóinknak azt az innovatív légtisztító- és fertőtlenítő módszert, amit az űrtechnológia és az orvostudomány szolgálatában már sikerrel alkalmaznak.

levegofertotleites
legferotlenites_menete

Lássuk, hogyan működik!

A hidegplazmás-ionizálás lényege, hogy az adott berendezés magas feszültséget alkalmazva ionizálja és lebontja a levegőben lévő vízmolekulákat H+ és O2 ionokra. Az így keletkező instabil ionok igyekeznek stabil állapotba kerülni, ezért fürtökben körülveszik a levegőben és a különböző felületeken lévő részecskéket, majd kémiai reakciók során H+ és OH keletkezik. A hidroxil gyök (OH) meglehetősen instabil, ezért a környezetében lévő mikroorganizmusoktól (vírusok, baktériumok) elvonja a hidrogént és vízzé alakul, miközben magát a káros mikroorganizmust ezzel megöli. Tehát a folyamat végén a
vírus/baktérium/spóra elpusztul, így a készülék egészséges levegőt és steril munkakörnyezetet biztosít a környezetében tartózkodók számára.

Hordozható és fix egységek révén a berendezések szinte minden méretű és típusú helyiségben nagy hatékonysággal alkalmazhatók akár önállóan, akár a légtechnikai berendezésekbe építve.

Használatukkal nem csak a káros baktériumok, vírusok és gombaspórák hatásaitól védhetjük meg a benntartózkodókat, de minimalizálhatjuk a légúti betegségek (pl.: asztma) kialakulásának esélyét is. Emellett nagy mértékben javíthatjuk a levegő minőségét, csökkenthetjük annak szállópor-koncentrációját, mi több, a kellemetlen szaghatásoktól is megszabadulhatunk – mint például a cigarettafüst –.  A hatékony légtisztítás akár 70%-kal növelheti a felületi fertőtlenítés hatásfokát, így a hagyományos módszerekkel kiegészülve a NUXON™ berendezései maximális védelmet nyújtanak a megbetegedések és a fertőzések ellen, továbbá óvják egészségünket a kártékony mikroorganizmusoktól.

nuxon_negativ_ion

Ionok a levegőben

Az ionok – melyek pozitív és negatív töltéssel rendelkező apró részecskék, atomok és molekulák – minden anyag szerves részét képezik. A természetben a levegő átlagos ionkoncentrációja 800 ion/cm3, ám a hegyekben, erdős területeken ez a szám ennek akár többszöröse is lehet. Ezzel szemben az épületek belső tereiben, a nagyvárosok szennyezett levegőjében az átlagosnál akár 80–95 %-kal is kisebb lehet az ionok aránya. Ez azért gond, mert az alacsony ionszám megfelelő környezetet biztosít a veszélyes baktériumok és vírusok szaporodásához.

A NUXPlasma légtisztító technológia a negatív és pozitív töltésű oxigénionok koncentrációját optimalizálja a levegőben. Ezzel a módszerrel leképezhető a levegő természetes öntisztuló folyamata, hogy az a lehető legmagasabb oxigén-, de a legkisebb károsanyag-tartalommal rendelkezzen.

ionok a levegőben
plazma_levego_technologia
nuxon_pozitiv_ion

A hidegplazma-technológia lényege

A plazmaállapot a gázok különleges állapota. Ha az atomokból vagy molekulákból álló gázokat nagy energiahatásnak tesszük ki, például nagyon magas hőmérsékletre – több ezer fokra – hevítjük, akkor a semleges kémiai részecskékről elektronok szakadnak le. Így jön létre egy olyan gázszerű anyag, amely elektronokat, ionokat, esetleg különálló atommagokat, atomokat és molekulákat tartalmaz. Ennek a plazmának a gázokétól eltérő tulajdonságai vannak, ezért is szokták ezt az állapotot az anyag negyedik halmazállapotának is nevezni. A plazmaállapot földi körülmények között ritka, de a csillagok anyagának ez a jellemző állapota. (Forrás: nkp.hu) A plazmatechnológiákon belül megkülönböztetünk meleg- és hidegplazma-technológiákat, amelyek különbsége a kisülések nyomásában és hőfokában van. A technológiák ipari felhasználása az űrhajózástól (esa.int) az élelmiszer-tartósításon keresztül a légtisztításig terjed.

A NUXON™ AIR PLASMA légtisztító rendszerek a plazmatekercsen átfolyó elektromos áram hatására rendkívül alacsony energiaigényű hidegplazma-jelenséget képesek létrehozni. A létrejövő hideg plazma pozitív és negatív ionizált molekulákból és elektronokból áll. A plazmán áthaladva szinte minden vírus és baktérium, de még a pollenek is olyan mértékű felületi sérüléseket szenvednek, melyek után már nem képesek a további osztódásra és fertőzésre; egyszersmind ártalmatlanná válnak az emberi szervezet számára. Emellett a plazma képes átalakítani az irritáló hatású szerves vegyületeket is olyan módon, hogy azok a későbbiekben ne legyenek képesek a szervezetre negatív hatást gyakorolni.

nuxon_negativ_ion

Működési elv

A NUXON™ rendszerei egy meghatározott feszültséget használnak fel arra, hogy a levegőben lévő atomok elektronjait különböző töltésű ionokká alakítsák át.

A levegő áthalad az ionizációs csövön, melynek eredményeképp több millió pozitív és negatív ion képződik; tulajdonképpen a levegő energizálása történik meg a hideg plazma megszületése során. A töltéssel rendelkező oxigénionokból álló hideg plazma hatására a teljes légtér oxigénionjai reakcióba lépnek. Ezeknek az ionoknak az arányait pontos méréseket követően állítjuk be. Azonkívül, hogy a NUXON™ készülékek hatására a levegőt frissebbnek érezzük, alighanem az összes beltéri levegőszennyezési problémára kiváló megoldást nyújthatnak.

legfertotlenites_menete
hogyan_mukodik_a_bipolaris

Iratkozzon fel!

Ugye, nem szeretne lemaradni kihagyhatatlan ajánlatainkról?

Adja meg e-mail címét, hogy személyesen is tájékoztathassuk
aktuális híreinkről, kedvezményeinkről, újdonságainkról!

Elérhetőségeink

+36 20 380 1171

1149 Budapest, Egressy út 27–29. 3/B.