Üdvözöljük a Mielemed MPM Kft. honlapján!
Várjuk hívását minden hétköznap 9:00 – 17:00 óráig
nuxon
0
Megtisztított levegő

Miért választják egyre többen az elektrosztatikus légtechnikai szűrőket Magyarországon is?

Az épületekben rendkívül fontos feladat a megfelelő szellőzés biztosítása és a légszűrés, azaz a légtechnika, de ennek kivitelezése és még inkább fenntartása jelentős anyagi- és energiaköltségekkel járhat. Az épületek energiahatékonysága és a környezettudatosság terén folyamatos fejlődést mutat a hazai létesítményüzemeltetés, ugyanakkor a hagyományos légtechnikai megoldások nem minden esetben támogatják elégségesen ezeket a fontos törekvéseket.

A modern technológiájú szűrőberendezések használata sokkal hatékonyabb légtisztítást tesz lehetővé, kedvezően befolyásolja a légtechnikával összefüggő költségeket, csökkenti az energiafelhasználást és a kapcsolódó hulladék mennyiségét, így visszaszorítja a környezeti ártalmakat is.

Nem meglepő hát, hogy egyre több vállalat, intézmény, irodaház, bevásárlóközpont, egészségügyi intézmény ismeri fel ezen szűrők előnyeit, amelyek nem csupán a hatékonyabb levegőtisztítást, de a költségek csökkentését és a veszélyeshulladék-termelés elkerülését is lehetővé teszik.

AirQuality Technology MESP technológiával

A hazai létesítményüzemeltetők számára egyre vonzóbb alternatívát jelentenek a Nuxon márkanév alatt, a Mielemed MPM Kft. által forgalmazott AirQuality elektrosztatikus szűrők. Az egyre növekvő tudatosság a beltéri légszennyezettség fenntartható módon való megszüntetésének, – ezáltal az egészséges munkakörnyezet biztosításának – terén ösztönzi ezeknek az innovatív szűrőknek a széleskörű elterjedését.

Az elektrosztatikus szűrési technológia szinte minden releváns területen előnyösebb, mint a hagyományos levegőszűrő berendezések. Kevesebb karbantartást igényel, mégis sokkal hosszabb, akár 10 évet is meghaladó élettartammal bír. Használatával a légtechnikai berendezések villamosenergia-fogyasztása is jelentősen, akár 50-60%-kal csökken, így a rendszeres költségek minimalizálása mellett a számottevő energiamegtakarítás révén, fenntarthatóság szempontjából is kiemelkedő megoldást nyújthat.

A hagyományos, folyamatosan cserélendő szűrők ráadásul jelentős mennyiségű hulladékot termelnek, melynek kezelése és eltávolítása komoly kihívások elé állíthatja a vállalatokat és intézményeket. Az elektrosztatikus szűrők használata kiküszöböli ezt a hulladéktermelést, ezáltal is hozzájárulva a fenntartható és környezettudatos működéshez.

Kevesebb energia, kevesebb hulladék, mégis hatékonyabb működés

A HVAC rendszerekbe is könnyedén integrálható MESP mikro-elektrosztatikus leválasztó technológia amellett, hogy sokkal költségtakarékosabb és környezettudatosabb használatot ígér, mint a hagyományos ún. média filteren alapuló rendszerek, hatékonyabb lehet a levegőben lévő részecskék, például a szállópor, a pollen, a gomba, a korom, a füst kiszűrésében is. Rendkívül eredményes emellett a mikrobák, például baktériumok, vírusok, penész, legionella elfogásában és semlegesítésében. A MESP-et nemcsak szűrésre, hanem légfertőtlenítésre is tervezték, ezért az ionizáló folyamat révén képes semlegesíteni a szálló por 99%-át, a baktériumok 99.96%-át és a vírusok 99.99%-át is.

Az elektrosztatikus légszűrő a modern légtechnika forradalma

A technológia előnyeinek megértése, majd gyakorlati megtapasztalása egyértelművé teszi, hogy az elektrosztatikus légtisztítás a mai kor elvárásainak megfelelő, energiatakarékos, költségkímélő és környezetbarát (szinte hulladékmentes) légtechnikai megoldások forradalmát hozta el számunkra.

Az elektrosztatikus szűrők térnyerése és a Mielemed MPM Kft által kínált légtechnikai megoldások sikere világosan mutatja, hogy a hazai létesítményüzemeltetők is felismerték az új technológia által kínált sokoldalú előnyöket. Ennek köszönhetően pedig Magyarországon is tovább erősödik a környezetbarát, hatékony és fenntartható légtechnikai berendezések üzemeltetésének igénye és még inkább teret hódíthat a tudatosabb és hatékonyabb létesítményüzemeltetés fontossága és gyakorlata.

További információ a MESP technológiáról: https://nuxon.hu/technologia/mi-a-mesp/

Cart

Nincsenek termékek a kosárban.