Üdvözöljük a Mielemed MPM Kft. honlapján!
Várjuk hívását minden hétköznap 9:00 – 17:00 óráig
nuxon
0
Megtisztított levegő

Airlite a Green Heroes hálózatban

Airlite® festék

Zöld életmód

Alessandro Gassman és Annalisa Corrado által, valamint a Kyoto Club tudományos támogatásával kidolgozott kezdeményezés 2019-ben indult azzal a céllal, hogy a nagyközönséggel megismertesse azokat az olasz vállalatokat, amelyek évek óta zöld szemléletben dolgoznak.  Az Airlite® szintén a Green Heroes hálózat tagja. Ismerkedjünk meg a hálózattal.

#GreenHeroes és Alessandro Gassman

Alessandro Gassman a Miért döntöttem a zöld gondolkodás mellett (Piemme, 2022) című könyvében elmeséli személyes történetét, amelyben nemcsak életéről, vidéki gyermekkoráról és általában az ökológia és a természet iránti érzékenységéről beszél, hanem a múlt, a jelen és a jövő “zöld hőseiről” is.

Alessandro Gassman, Annalisa Corrado gépészmérnök, Roberto Bragalone író és a Kyoto Club tudományos csapatának #GreenHeroes projektje nemcsak a könyv megjelentetését foglalja magában, hanem a La Stampa TuttoGreen és a Venerdì di Repubblica című lapokban, a Green Heroes hálózatához csatlakozott vállalatok történetét is. A projekt ezután a Rai1-en mutatkozott be a Massimo Gramellini által vezetett Le parole della settimana című műsorban, ahol Alessandro Gassman-t arra kérték fel, hogy meséljen a kezdeményezésről.

Több mint 100 vállalat vált a Green Heroes hálózat tagjává. Köztük van az Airlite® is ( kattintson ide, hogy megismerje a #GreenHeroes projektben részt vevő összes vállalatot). 

“Airlite, ti vagytok az igazi #GreenHeroes” ezzel a mondattal mutatják be a céget a Kyoto Club honlapján. 

Massimo Bernardoni, az Airlite® alapító partnerének ötlete a 2000-es évek elején született, amikor érdeklődni kezdett a városok szennyezettségének problémája iránt. Massimo építészeti szempontból kereste a megoldást, és nem sokkal később, miután tanulmányozta két japán tudós munkáját, akiknek az 1950-es években fotokatalitikus eljárással sikerült megtisztítaniuk a vizet, összeállított egy kis vegyészcsapatot, hogy elkészítse a levegőt tisztító festék első prototípusát. 2007-ben ezzel a festékkel festették le egy nagyon szennyezett út, a római Umberto I. alagút belsejét, és a festék az alagút belsejében a szennyező anyagok folyamatos, 80%-os csökkenését eredményezte. Miután a sanghaji expón találkozott Antonio Ciancival, 2013-ban Massimo és Antonio megalapították az AM Technology céget, és Massimo találmánya az Airlite® nevet kapta.

Ma az Airlite® egyike annak a négy, az Egyesült Nemzetek Szervezete által elismert megoldásnak, amely képes a levegő tisztítására. Így joggal tagja a Green Heroes hálózatának. 

Miért olyan különleges az Airlite®?

Az Airlite® azért csatlakozott a Green Heroes hálózathoz, mert valóban egyedi megoldást kínál: levegőtisztítást egy egyszerű festékkel. Az Airlite® festék por formájában kerül forgalomba, és miután vízzel összekeverték és felhordták, fény hatására aktiválódik. Hogyan működik? A fénysugarak által érintett beltéri vagy kültéri felületeken alkalmazva az Airlite® technológia negatív töltéseket hoz létre, amelyek semlegesítik a levegőben lévő káros anyagokat, lebontják és inaktívvá teszik azok molekuláit.

Íme az Airlite® festék főbb jellemzői:

  1. Megtisztítja a levegőt a káros és szennyező anyagoktól, beleértve az NOx-ot, SOx-ot;
  2. Szagtalan (nem tartalmaz oldószert, ragasztót vagy hasonlót), ugyanakkor megszünteti a helyiségekben előforduló szagokat;
  3. VOC – tartalma 0,1 gramm/liter alatti, és technológiájának köszönhetően képes a levegőben jelenlévő VOC-okat eltávolítani a helyiségekből;
  4. Akár 99%-os hatékonysággal eltávolítja a baktériumokat és vírusokat (beleértve a Covid-19-et is);
  5. Megakadályozza a penészképződést és lelassítja a falak normál szennyeződését;
  6. Napfény visszaverő képességének köszönhetően taszítja a napfény meleg összetevőjét, és hűvösebben tartja a beltéri környezetet, így 15-30%-os hűtési költségmegtakarítást eredményez, és csökkenti a CO2 kibocsátást;
  7. Ez az első klímapozitív festék, amelyet 100%-ban megújuló energiából és 40%-ban újrahasznosított alapanyagokból állítanak elő.

Az Airlite® festék valóban egyedülálló termék, amely minden felületre tökéletes, a kültéri és beltéri falakra, köz- és magánterületekre egyaránt. Sokan nincsenek tisztában azzal, hogy a beltéri környezet levegője, ahol napjaink nagy részét töltjük, akár ötször szennyezettebb is lehet, mint a kinti levegő.

Ezért az Airlite® a tökéletes választás, mint 100%-ban zöld festék, az irodákban, kórházakban és otthonokban való használatra. Védi egészségünket, és biztonságossá teszi mindazt a környezetet, amelyben nap mint nap élünk.

Cart

Nincsenek termékek a kosárban.