Üdvözöljük a Mielemed MPM Kft. honlapján!
Várjuk hívását minden hétköznap 9:00 – 17:00 óráig
nuxon
0
Megtisztított levegő

Eljött a megoldások ideje – a világ egy új kor kezdetén áll

bcsdheljottamegoldasokidejeAncsa

Fenntarthatósági törekvéseket szolgáló vállalati megoldásainkat mutattuk be a BCSDH Taggyűlésén.

A Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért (BCSDH) mára több mint 140 felelős vállalat elsőszámú vezetőjét tömörítő szervezetével készen állunk arra, hogy egy kihívásokkal teli időszakban a rendszerszintű változások élére álljunk. A szervezet Vasúttörténeti Parkban tartott Taggyűlésén Kőrösi Csaba, az ENSZ közgyűlés nemrégiben leköszönt elnöke egy új, a nehézségeinkre megoldásokkal szolgáló korszak kezdetéről beszélt.

„A háborúk korszakába léptünk, miközben a fenntartható fejlődési fordulatot szeretnénk elérni. De van remény, mert a tudomány sokkal pontosabb diagnózist tud adni, mint bármikor korábban, a közösségek igénye a biztonságra, kiegyensúlyozott fejlődésre egyre erősebb, s a gazdasági szereplők közül egyre többen látják, hogy a fenntartható fejlődés, az anyag- és energiahatékonyság, a csökkenő környezeti lábnyom és a társadalmi felelősségvállalás versenyképességi tényezővé vált. Eljött a megoldások ideje” – mondta el Kőrösi Csaba.

„Az EU-s és hazai ESG szabályozás egy olyan adatgyűjtési és mérési feladatot ró a vállalatokra, amely – ha túllépünk a megfelelési szinten – jelentős fejlődési területekre mutathat rá. Egy jól megfogalmazott menedzsment eszközként használva a vállalatoknak lehetőségük van szintet lépni és maximálisan kihasználni a fenntartható fejlődés lehetőségeit. Ez nagyon jó alapja lehet annak a paradigmaváltásnak, hogy a vállalatok értékékelése ne csak gazdasági mutatók, hanem fenntarthatósági teljesítményük alapján is történjen.” – tette hozzá Márta Irén, a szervezet ügyvezető igazgatója a 2023-as évről szóló beszámoló elfogadását követően.

A BCSDH 2024-es céljaként fogalmazta meg, hogy a tagvállalatokat és az üzleti szektort támogassa a klímasemleges működés, a biodiverzitás helyreállításához szükséges célkitűzések, a befogadó, az egyenlőséget, sokszínűséget támogató és az üzleti emberi jogokat maximálisan tiszteletben tartó vállalati kultúra és működés, valamint a legmagasabb átláthatóság megvalósítása területén.

„A polikrízis korszakát éljük, ugyanakkor a több mint 140 tagvállalattal rendelkező közösségünk hisz abban, hogy képesek vagyunk meglévő rendszereink alapvető átalakítására és ebben az üzleté a főszerep. A BCSDH célja, hogy olyan azonnali modellváltások történjenek és olyan üzleti megoldások szülessenek Magyarországon, amelyek valódi hatással vannak a hazai és a globális kihívásokra: a klímaváltozás és a biodiverzitás–vesztés mellett olyanra is, mint a növekvő társadalmi egyenlőtlenségek. Ezek a kihívások társadalmi, politikai hatásuk mellett közvetlenül befolyásolják a vállalatok eredményességét és alááshatják a fenntartható fejlődés megvalósítására irányuló kollektív képességünket is. Megoldásokat kell találnunk, most van itt a cselekvés ideje.” – fejtette ki ifj. Chikán Attila, a BCSDH elnöke.

Ezt támogatja a BCSDH hosszú távú és éves szakmai munkája is, ahol a 2024-es évben az ember, mint érték kerül fókuszba. Az évtizedet meghatározó Time to Transform 2030 keretprogram a rendszerszintű átalakítások felgyorsítására született, magában foglalva a Race to Zero kezdeményezést, segítve a magyar gazdaság klímasemlegessé válását 2050-re; a Körforgásos Gazdaság Platformot, amelynek célja a körforgásos gazdasági modellre történő áttérés felgyorsítása és az ESG munkacsoportot, amely tudásmegosztással készíti fel a tagvállalatokat a várható szigorúbb szabályozásra. „A jövő vezetői” tehetségprogram pedig továbbra is hiánypótló programként támogatja, hogy minél szélesebb körben és minél több vállalati vezető értse meg „A fenntartható vállalatvezetés irányelveit” és építse be a mindennapi vállalati működésbe.

„A szervezet küldetését és tevékenységét magunkénak valljuk, közös küldetésünk a fenntarthatósági célok mielőbbi elérése és ezen az egyedülálló platformon is szeretnénk partnereinket támogatni ESG törekvéseikben.” – tette hozzá bemutatkozó beszédéhez Huber Anikó, a márka és a vízió megálmodója, a Mielemed MPM Kft. gazdasági igazgatója.

Forrás: BCSDH

Kép forrása: BCSDH

Cart

Nincsenek termékek a kosárban.