Üdvözöljük a Mielemed MPM Kft. honlapján!
Várjuk hívását minden hétköznap 9:00 – 17:00 óráig
nuxon
0
Megtisztított levegő

Energy Brunch – Energiahatékonyság és megtakarítási lehetőségek a gyártásban

levegotisztito-technologiak

Inspiráló üzleti reggelin vett részt Márton Ferenc értékesítési és üzletfejlesztési vezetőnk, melyet a Wanerate Kft. szervezett az ipari szektor vezetői számára.

A megújuló energiára specializálódott energetikai tanácsadó cég tudásmegosztó eseményén az ipari energiahatékonyság rejtett potenciáját vették célba, hogy minél több szereplő megismerje azokat az energiamenedzsment megoldásokat, melyekkel jelentős energiaköltségeket megtakarítani, miközben betekintést is nyernek a jelenlegi energetikai aktualitásokba, amelyek hatással vannak a gyártócégekre.

A fenntartható termelés és a költséghatékony üzemeltetés összhangját szakértők segítségével elemezték a legaktuálisabb témákat, hogy a jelenlévők a hatékonyság és versenyképesség új szintjére emelhessék vállalataikat.

A 2021-es bevezetése óta slágertémává vált az Energiahatékonysági Kötelezettségi Rendszerrel (EKR) elérhető források bevonása, de pontosan mire kell figyelni az energiahatékonysági projektek megvalósításakor, hogy abból bevételre is számíthassunk? Mi számít “jó” árnak egy hitelesített energiamegtakarításért ma, és mitől függ ez az ár egy gyártócég esetében? Milyen apróbetűs részeket hagynak az energiakereskedők a szerződésekben, aminek köszönhetően akár súlyos millióktól eshetnek el a gyártócégek? Többek között ezekre a kérdésekre keresték a választ az eseményen.

Körbejárták, hogy az idei első negyedévben lehetővé válik a hitelesített energiamegtakarításokkal (HEM), a már egy erre speciálisan létrehozott tőzsdén kereskedni. Bár a piac most is működik, történnek tranzakciók, de az igazi felfutás a közeljövőben várható, és minden jel szerint keresleti nyomás alakulhat ki, amely akár a HEM-ek árát is felfelé tolhatja.

“Mérés nélkül nincs fejlesztés”

– tartja a mondás és ezt a kormány a gyártócégek esetében egy kényszerítő rendelettel is igyekezett nyomatékosítani. Az előadásokból megtudhattuk, hogy milyen a jó energiamenedzsment rendszer egy gyártócég esetében, hogy milyen szempontok szerint érdemes kialakítani és bevezetni, hogy a kötelező rendeleten messze túlmutasson a hatása és hogy hogyan vezethet a rendszer kialakítása akár 10%-os azonnali energiamegtakarításhoz.

Azokat a kínálkozó energiamegtakarítási lehetőséget is érintették, mely kapcsán csupán a gyártócégek átvizsgálására van szükség és különösebb beruházás vagy emberi erőforrás ráfordítása nélkül, mindössze átgondolt és alapos mérésekkel, valamint folyamatos felügyelettel lehet elérni kiemelkedő eredményeket a levegőminőség javításában is.

Számos olyan gépkorszerűsítési lehetőséget találni egy gyárban, amely akár jelentős energiahatékonysági növekedést eredményezhet, a megtakarítást pedig értékesíteni lehet az EKR-en belül. Ezen az alkalmon fűtéskorszerűsítésről, szivattyúkról, a légtechnikai berendezésekről és ipari hűtésről esett részletesebben szó. Arra a kérdésre, hogy min múlik, hogy egy új berendezés bevezetése végül valóban növelje a termelékenységet, csökkentse a termelési költségeket és növelje az energiahatékonyságot az előadók mutattak be lehetséges alternatívákat.

A kapcsolódás azonnali megoldásokat garantál partnereink számára újgenerációs levegőtisztító technológiánknak köszönhetően energiahatékonyságuk növelésében.

Forrás: Wanerate Kft.

Cart

Nincsenek termékek a kosárban.