Üdvözöljük a Mielemed MPM Kft. honlapján!
Várjuk hívását minden hétköznap 9:00 – 17:00 óráig
nuxon
0
Megtisztított levegő

Fenntarthatatlanság vagy fenntarthatóság

fenntarthatosag

Zöld Körben Bolyán Róberttel, az UniCredit Bank Zrt. fenntarthatósági igazgatójával a social banking-tól az ESG-ig jártunk be egy izgalmas utat.

„Gyermekim a jövőt jelentik és azt a felelősséget, hogy mi tehetünk azért, hogy egy jobb jövőkép alakuljon ki, akkor tennünk kell a magunk szintjén – felelősséget érzek, hogy tegyek érte, a magam szintjén. Nem a világmegváltás az első cél, hanem amit én tehetek akár magánszemélyként, akár mint banki vezetőként, akár fenntarthatósági témában.”

Bolyán Róbert, hisz az élethosszig tartó tanulásban, a tudásmegosztásban és az egyéni felelősségben. Mesélt karrierútjáról: gépészmérnök, pénzügy és kereskedelem, jog, mesterszakos tanár… 26 éve a banknál, üzletkötőként kezdte és egy szépen ívelő karrierúttal jutottunk el idáig.

Az egyéni felelősség az, amikor dönthetek valamiről, akár mint vezető, akár mint egyén, akár családi szinten, amikor választás előtt állok jól döntsek. – Huber Anikó házigazdánk szintén nagyon fontosnak tartja, hogy nem háríthatjuk el a felelősségünket, igenis rajtunk is múlik.

Döntenünk kell és kell, hogy legyen elképzelésünk. Ma mindenki feláldozza rövidtávú céljainkért a hosszú távú célokat. Azaz bár tudjuk, hogy mi lenne jó nekem, vagy nekünk hosszú távon eltűnnek, fikciók maradnak, mert az azonnal vágyak felülírják. A fenntarthatóság pedig hosszútávú gondolkodást igényel. Már nem azt kell bizonygatnunk, hogy baj van, hanem hogy cselekednünk kell. Mit tehetünk? A szakember fenntartható visszavonulásról beszél és mi is mélyen egyetértünk véleményével, hogy a fenntartható fejlődés gondolata nem fenntartható. Emberi lényünkből fakadóan a mindig többet és többet akarunk, de tudunk -e lemondani? Sok változásra van szükség, hogy a jövő optimistább legyen, mint amit tudósok előre jeleznek 2050-re akár, ami már csak jó 25 év és még a mi életünket is érint, de főleg gyermekeink életútjára lesz nagy hatással. Hogy hogyan segíthetünk őket? Hogy mit jelet ez a banki gyakorlatban?

Mi az UniCredit Banknál nemcsak tesszük, de beszélünk is róla: nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy az ESG egyes területeivel kapcsolatos tudásunkat ne csak folyamatosan gazdagítsuk, de meg is osszuk másokkal. Hiszen minél többet tudunk a fenntarthatósági területről, annál hatékonyabban tehetünk azért, hogy egy élhetőbb jövőt teremtsünk – egymással összefogva. – ez lehet az egyik megoldás kihívásainkra a szakember szerint és szerintünk is. Hallgassátok meg a teljes beszélgetést a NUXON csatornáján.

Cart

Nincsenek termékek a kosárban.