Üdvözöljük a Mielemed MPM Kft. honlapján!
Várjuk hívását minden hétköznap 9:00 – 17:00 óráig
nuxon
0
Megtisztított levegő

Fenntarthatósági Vállalkozók Közössége – Mi alakítjuk

voszmegalakul

Az aktuális kihívások hívták életre és mi megalapítottuk a fenntarthatósági munkacsoportot a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) Budapesti és Pest Vármegyei Regionális Szervezeténél.

Az alapítók egymás fejlődését és sikerét támogató, a felelős és etikus üzleti élet mellett elhivatottan cselekvő tudatos vállalkozók közössége. Ebben, a most formálódó és erősödő témában úgy tudunk sikeres és hatékony változásvezetőkké válni, ha magunkat folyamatosan fejlesztjük és egymást támogatjuk.

Az FVK egy ismert és elismert közösséghez tartozás révén kíván inspirációt és naprakész tudáshoz hozzáférést, kapcsolatépítési lehetőséget, gyakorlati és vállalkozói képességek fejlesztéséhez eszközöket és módszereket adni. A nélkülözhetetlen információk átadása, a tudásmegosztás, a közös gondolkodásra és felelős cselekedetekre való motiválás, tetteink hatásának tudatosítása mind a társadalomra, mind a környezetre, mind a gazdaságra teljes értéklánc mentén, és mérhetően mindannyiunk érdeke. Meg kell mutatnunk, hogy a közösségnek ereje van és hogy senkit sem hagyunk hátra!

Mint a globális kihívások és a hazai helyzet folyamatosan változunk mi is és igyekszünk a lehető leghatékonyabban segíteni rendszeresen megszervezésre kerülő kiváló szakmai fórumok, kerekasztalbeszélgetések, tudásmegosztó estek, érdemes konferenciák, közösségi akciók, edukáció, tréningek, oktatások segítségével közös és biztos értékek létrehozni.

Célunk, hogy tagjaink aktív kezdeményezésével és közreműködésével, önszerveződő és nyitott közösségként, elismerve a fenntarthatóságért tett szakmai és gyakorlati erőfeszítéseket, folyamatosan erősítsük magunkat, egymást és a szakmát, amihez tartozunk. A VOSZ égisze alatt szeretnénk minél több pozitív változás indulásának biztos alapot teremteni és a fenntartható fejlődési célok eléréséért együtt dolgozni:

  1. körkörös gazdaságra való törekvés, környezetbarát termékek és szolgáltatások elsődlegessége
  2. Energiahatékonyság fejlesztése
  3. Hulladék megelőzés, -csökkentés és újrahasznosítás előtérbe helyezése
  4. Felelős beszerzési gyakorlat kialakítása, preferálva a környezetbarát és etikus beszállítókat
  5. Munkavállalók fenntarthatóságra nevelése és tudatosságuk növelése ezen a területen
  6. Társadalmi szerepvállalás és közösségi támogatás
  7. Zöld technológiák és innovációk támogatása és bevezetése
  8. Környezeti tanúsítványok megszerzése és fenntartása
  9. Fenntarthatósági célokat és mutatókat beépítése a vállalkozás stratégiájába és teljesítményértékelésébe
  10. Rendszeres fenntarthatósági jelentések készítése és nyilvánosságra hozása
Cart

Nincsenek termékek a kosárban.