Üdvözöljük a Mielemed MPM Kft. honlapján!
Várjuk hívását minden hétköznap 9:00 – 17:00 óráig
nuxon
0
Megtisztított levegő

Gyermekotthontól a csillagos égig!

zoldkor_papirsarkany_horvathandrea

Közös célunk, hogy edukáljunk, törődjünk és segítő kezet adjunk a felnövő állami gondozásban élő gyermekek boldogulásához és esélyegyenlőségéhez. Az a víziónk, hogy a Gyermeknap minden gyermeknek ünnep lehessen. Ennek kapcsán komoly témával jelentkeztünk – a Papírsárkány Gyermekalapítvány forrásteremtési és kommunikációs vezetőjével, Horváth Andreával beszélgettünk. 

A Papírsárkány egy olyan közösség, amivel gyermekotthonokban élő gyerekeknek segítünk kibontakoztatni a bennük rejlő értékeket, ezzel eszközt adva nekik ahhoz, hogy a felnőtt életben egyenlő esélyekkel induljanak. Az alapítványt 2020-ban, egy baráti közösségként hoztuk létre, mert hiszünk benne, hogy a gyerekek jelentik a Jövőt. – avatta be a hallgatókat és a nézőket Andrea az alapítvány történetébe. És azt is megtudtuk, hogy jelenleg Budapesten működnek, hosszútávú célkitűzéseik között szerepel, hogy országos önkétes hálózatot építsenek, így minden állami gondozott gyermek igényeinek megfelelő egyéni törődést kaphasson.

A társadalmi felelősségvállalás kapcsán nagyon sokat változott szerencsére a hozzáállás az elmúlt években. Amikor csapatban működünk együtt, akkor sokkal hatékonyabban tudunk dolgozni is. Ha összefogunk, miközben jól szórakozunk, növeljük a csapategységet és állami gondoskodásban élő gyermekeknek is örömet okozunk. De fontos, hogy ez egy jól megtervezett hosszútávú felelős projekt része kell legyen és nem minden előkészítést mellőző, valós informálás nélküli PR célú megmozdulás, amiből nem tanulnak, nem visznek haza semmit a résztvevők – nem lesznek elkötelezettek a téma, vagy a tevékenység mellett és sokszor nem is értik, hogy miért, minek és hol voltak… Arról nem is beszélve, hogy egy ilyen nap milyen terheket ró az adott fogadó szervezetre, ha nincs jó megszervezve.

Ki kell emeljük, hogy meg kell tanítanunk jól segíteni – sőt, ma már a tudásmegosztásban és az együttműködésben hiszünk, hiszen kitől tudna többet tanulni egy cég, mint egy ilyen szervezetről és mi lehetne jobb biznisz, mint amit a jövőbe fektetnek. A jövőnket Te is formálod! Tarts velünk!

Fotó: Papírsárkány Gyermekalapítvány

Cart

Nincsenek termékek a kosárban.