Üdvözöljük a Mielemed MPM Kft. honlapján!
Várjuk hívását minden hétköznap 9:00 – 17:00 óráig
nuxon
0
Megtisztított levegő

REPowerEU Pályázat – Magyarország Helyreállítási és Ellenállóképességi Terv

repowermagyarorszag

Az Európai Bizottság – válaszképpen a nehézségekre és az energia világpiacán kialakult zavarokra, melyeket az Ukrajna elleni orosz katonai agresszió okozott – kidolgozta és működésbe léptette a REPowerEU tervet.

A 2022 májusában létrejött REPowerEU célkitűzései Eu-s szinten:

 • energiát takarítson meg,
 • tiszta energiát állítson elő,
 • diverzifikálja energiabeszerzését.

Hazánkban a Nemzeti Energiastratégia és a felülvizsgált Nemzeti Energia- és Klímaterv legfontosabb célkitűzése az energiaszuverenitás és az energiabiztonság megerősítése, a rezsicsökkentés eredményeinek fenntartása, valamint a dekarbonizáció. E célokhoz a magyar Helyreállítási és Ellenállóképességi Terv RePowerEU fejezete 4 fő beavatkozási iránnyal járul hozzá:

 1. az energetikai infrastruktúrának a megújuló energiaforrások további elterjesztését elősegítő és az elektrifikációt kiszolgáló fejlesztésével;
 2. az ipar, mint jelentős energiafelhasználó zöldítésével és a zöld gazdasági kapacitások bővítésével;
 • a megújuló energia nagyobb mértékű hasznosításával és az energiahatékonyság javításával; továbbá
 1. az alternatív mobilitás elterjesztésével.

A megjelent tervezet szerint Magyarország Helyreállítási és Ellenállóképességi Tervének REPowerEU fejezete szerinti tagállami kerete az RRF hitelkerettel mindösszesen várhatóan közel 1.749,99 milliárd vissza nem térítendő támogatás áll majd rendelkezésre a kiemelt beruházásokra és vállalatok számára elérhető pályázati forrásokra.

Az alábbi beruházások érhetőek el várhatóan a vállalkozók számára:

 1. Ipari és logisztikai parkok energetikai célú zöldítése
 2. Zöld gazdasági gyártókapacitások kiépítése
 3. Zöld technológiák alkalmazása
 4. Energetikai digitalizáció
 5. Hidrogén beruházások
 6. Elektromos jármű beszerzés támogatása vállalkozásoknál

A pályázatok várhatóan 2024. I. negyedévében kerülnek kiírásra. A támogatások intenzitása a legtöbb esetben 50%-os (maximum 70%), vissza nem térítendő formában állapították meg.

Célunk, hogy minél több partnerünket segítsük fejlődni fenntarthatósági céljaik elérése érdekében termékeink használatával – melyek finanszírozásában most támogatást nyújthatunk.

Közös gondolkodás partnerségben a környezet védelméért, a tisztább levegőért és az egészségesebb vállalati környezetért munkatársaik elégedettségének szolgálatában.

Forrás és kép: Európai Bizottság

Cart

Nincsenek termékek a kosárban.