Üdvözöljük a Mielemed MPM Kft. honlapján!
Várjuk hívását minden hétköznap 9:00 – 17:00 óráig
nuxon
0
Megtisztított levegő

SDGs Game – Közös szemléletfejlesztési programot szerveztünk a VOSZ-nál

kornyezetvedelem

COLLAB Fenntarthatósági Workshopra hívtuk a Vállalkozók Országos Szövetsége Budapesti és Pest Vármegyei Regionális Szervezete fenntarthatósági munkacsoportjának többi tagját és egy izgalmas projekt keretein belül szimuláltuk a világunkat az SDGs mentén.

„A fenntarthatóság az emberiség jelen szükségleteinek kielégítése, a környezet és a természeti erőforrások jövő generációk számára történő megőrzésével együtt” – áll a munkacsoport bemutatkozó anyagában, melynek alapító tagjai vagyunk.

A munkacsoport legutóbbi programjára egy izgalmas együttműködést fejlesztő élményprogramot szerveztünk, amelynek fókuszában a fenntarthatóság áll.

A fenntarthatóság alapvető és talán legfontosabb feltétele az együttműködés, amely többek között közösséggé formál, csapatot épít, együttműködésre és aktivitásra inspirál”

Tetteink hatásának tudatosítása, felelősségünk vállalása és az elköteleződés a kulcs. A motivációnövelés és a fenntarthatóság finom edukációja mellett a program egyik kiemelt célja, hogy felhívja a vállalati döntéshozók, a vezetők figyelmét arra, hogy a legideálisabb, ha ezeknek a programoknak, kezdeményezéseknek a motorjai maguk a munkavállalók. – vezette fel az eseményt Buzás Zsuzsanna, a COLLAB Mentoringtól.

„Hogyan tölthetjük meg tartalommal a szervezet ESG törekvéseit mind a külső, mind a belső ügyfelek számára?” – tehetjük fel a kérdést. A világunkat modellező élményprogram a gamifikáció eszközével fejleszti a szemléletet, és megalapozza az ezt követő workshopot, amely során a résztvevők együtt keresik a megoldásokat a szervezet kihívásaira és a hosszú távú közös munkára a fenntartható fejlődési célok elérése érdekében.

A program megvalósításával szervezeti szinten azonnal érzékelhető hatást lehet elérni: így a teljes vállalati együttműködések újradefiniálását, a fenntarthatósági célok miértjének és fontosságának megértését, vagy éppen a manapság elengedhetetlen employer branding és employee experience növelését.

„Egyéni szinten új értelmet és dinamikát nyer az együttműködés, közös értékké válik, célt ad az ESG projektnek és érzékelhetően nő a szervezet iránti elköteleződés”

Az ENSZ valamennyi tagországa által ratifikált, 17 fenntarthatósági célon alapuló játék Japánból származik, ahol három fiatal több évnyi kutatás, kísérletezés után alkották.

A workshopon a résztvevők lemodellezik világunk alakulását, tudatosítva cselekedeteink hatását a gazdaságra, a környezetre és a társadalomra.

Tükröt mutat, fejleszti az önbizalmat, összekovácsol, megmutatja az együttműködésben rejlő erőt, miközben felhívja a figyelmet a felelős vállalatirányítás és a környezetvédelem fontosságára, a társadalmi helyzetre, a diverzitás nélkülözhetetlenségére, az inkluzívitás előnyeire, valamint arra, hogy minden döntésünkért felelősek vagyunk, cselekedeteinknek valós hatása van.” – mondta Buzás Zsuzsanna, fenntarthatósági szakember.

És ezért szerettünk volna mi is a Nuxonnál, hogy fejlesszük az együttműködésünket és fokozzuk az elkötelezettséget a többi tagunkkal is a VOSZ keretein belül. Komoly kérdéseket feszegettünk, a zárás után még hosszasan folyt a lelkes eszmecsere, a levegőtisztítás, környezetvédelem, klímaváltozás mellett hosszasan beszélgettünk társadalmi problémákról és a körforgásos gazdaság előnyeiről. Hamarosan újra megszervezzük programot, igyekszünk mindenkinek lehetőséget biztosítani az közös gondolkodásra, az együttműködésre és a felelős cselekedetekre!

Cart

Nincsenek termékek a kosárban.