Üdvözöljük a Mielemed MPM Kft. honlapján!
Várjuk hívását minden hétköznap 9:00 – 17:00 óráig
nuxon
0
Megtisztított levegő

AIRLITE

AIRLITE

Airlite: egy Olaszországban és a világon egyedülálló technológia születése és fejlesztése

Többéves kutatás és fejlesztés után Massimo Bernardoni, az AM Technology alapítója 2007-ben elkészíti az Airlite első prototípusát. 

Az Airlite egy innovatív ásványi alapú technológia, amelyet normál festékként alkalmazva először használnak valós környezetben a római Umberto I alagútban, amely abban az évben a főváros egyik legszennyezettebb alagútja volt.

Több mint 10 év elteltével az alagút még mindig fehér, mindenféle karbantartás nélkül, és a La Sapienza Egyetem vizsgálatai kimutatták, hogy az alagút belsejében a szennyező anyagok mennyisége akár 51%-kal csökkent.

Ma, köszönhetően a legújabb laboratóriumi vizsgálatoknak, az Airlite festék antimikrobiális és antibakteriális tulajdonságainak, erőteljes vírusölő hatású, amely mindössze 15 perc alatt fejti ki hatását.

Hogyan működik az Airlite

Az Airlite-ot úgy tervezték, hogy gondoskodjon az emberekről otthonukban és azon kívül, munkahelyeken és szabadidőben. Az Airlite egy 100%-ban ásványi festékbe helyezett technológia, amely képes teljesen természetes módon megtisztítani a levegőt.

Az Airlite termékek VOC-értéke kevesebb, mint 0,1 gramm/liter, ami a világon a legalacsonyabb érték a piacon lévő festékek között. Emiatt, valamint a ragasztók, oldószerek és egyéb vegyi termékek hiányának köszönhetően az Airlite teljesen szagtalan, és nem szükséges a helyiségek szellőztetése a felhordás után. 

Teljesen ásványi összetételének köszönhetően és attól, hogy kőolajszármazék mentes, az Airlite emellett légúti gyulladás megelőző is, hiszen miután bármilyen felületre felvitték, a fény energiájának köszönhetően az Airlite megszünteti a levegőben jelen lévő főbb szennyező anyagokat (beleértve az emberi egészségre káros nitrogén-oxidokat), és megakadályozza a baktériumok, penészgombák és spórák szaporodását, amelyek légúti betegségeket, akár súlyosakat is okozhatnak, megszünteti a rossz szagokat és megakadályozza a szennyeződések megtelepedését a falon.

Hogyan aktiválódik az Airlite

Az Airlite fény jelenlétében úgy fejti ki hatását, hogy a felhordott felületeken fotokatalitikus folyamatot indít el. Az elektronok koncentrációjának létrehozásával kölcsönhatásba lép a levegőben jelen lévő vízzel és oxigénnel, és az oxidáló gyökök negatív ionjait hozzák létre, amelyek a szennyező anyagokkal kombinálva különböző típusú sók molekuláivá alakulnak át. Láthatatlan és ártalmatlan sók, amelyek rögzülnek a falakon, ahol az Airlite-ot alkalmazzák. 

Külső felületeken alkalmazva az Airlite festék visszaveri a napfény meleg komponensét , hűvösen tartja a belső teret, és így segít csökkenteni az energiafogyasztást és az üvegházhatásért felelős CO2 keletkezését.

A levegő tisztításához az Airlite ugyanazt a természetben is előforduló mechanizmust használja: ahogyan egy vihar után a természetes elektromosság ionokat termel, amelyek képesek megtisztítani a levegőt, az Airlite ökológiai festék természetes módon negatív ionokat termel azon a felületen, ahol felhordják, olyan élőhelyet teremtve, ahol nem keletkeznek az emberi egészségre káros szennyező vagy mérgező anyagok. 

Az Airlite összes tulajdonsága

Szabadalmaztatott technológiájának köszönhetően laboratóriumi vizsgálatokkal igazolták, hogy az Airlite:

Alig 15 perc elteltével a bármilyen típusú felületen történő felhordását követően 99%-ban hatástalanítja az olyan vírusokat, mint például az NL63 humán koronavírus. Az Airlite hatására keletkező negatív ionok képesek lebontani a legtöbb vírus lipid-fehérje rétegét, ami a vírus teljes hatástalanítását eredményezi.

88%-kal csökkenti a légszennyezettséget (belül és kívül), így ugyanolyan hatású, mint egy magas fákból álló erdő. 100 négyzetméter Airlite ugyanannyi légszennyezést szüntet meg, mint 100 négyzetméter erdő.

Megszünteti a baktériumok, penészgombák és spórák akár 99%-át, így minden környezet egészségesebb és tisztább lesz.

Megszünteti az összes rossz szagot és megakadályozza, hogy a szennyeződések megtapadjanak a falakon, barátságosabbá és kényelmesebbé téve a környezetet, amelyben élünk. 

Megszünteti a levegőben jelenlévő VOC-ket (illékony szerves vegyületek) azáltal, hogy lebontja az ezeket az anyagokat alkotó szerves molekulákat, és az egészségre nem veszélyes anyagokká alakítja át őket.

Visszaveri a napfény forró komponensét: ha kültéren, nyáron alkalmazzák az Airlite természetes módon tartja frissen a környezetet, és lehetővé teszi, hogy akár 30% villamos energiát takarítson meg, segítve ezzel az üvegházhatást okozó CO2-kibocsátás csökkentését.

Garanciája 10 év.

 

A tanúsított hatékonyságának köszönhetően az Airlite képes egészséges és fenntartható környezetet teremteni az emberek és a környezet jólétéért, amelyben élünk.

Cart

Nincsenek termékek a kosárban.