Üdvözöljük a Mielemed MPM Kft. honlapján!
Várjuk hívását minden hétköznap 9:00 – 17:00 óráig
nuxon
0
Megtisztított levegő

Energiahatékonyság, Energiapiac és Környezetvédelem ma is – Klenen’24

Feri_kleneneger_energiahatekonysag

A KLENEN’24 konferencia jubileumi konferencia volt. Elődjét 25 évvel ezelőtt Energiahatékonyság, Energiapiac és Környezetvédelem az ezredfordulón címmel szintén Egerben szervezték. Azt akkor megfogalmazott gondolatok, feladatok még mindig aktuálisak, most is a hatékony energiagazdálkodás fontosságát hangsúlyozzák.

„Az energiafelhasználás hatékonyságának növelése egyrészt környezetvédelmi feladat, másrészt gazdasági érdek. Környezetvédelmi feladat, mert a hatékonyság növelése által megtakarítható energiát nem kell a környezetünk rovására megtermelni. Gazdasági érdek pedig amiatt, mert a hatékonyság növelése által megtakarítható energia költségével csökkenthető a termékek előállításának, ill. az egyes helyiségekben a hőkomfort biztosításának költsége.

A hatékony és környezetkímélő energiagazdálkodás egy másik megközelítésben szemlélet; a gazdasági kultúra, a műszaki-, természet-, környezet- és közgazdaságtudományi ismeretek, valamint a rendelkezésre álló anyagi források kérdése.

Napjaink egyik legfontosabb feladata, hogy felhívjuk a társadalom minden csoportjának figyelmét az energiamegtakarítás és a környezet védelmének fontosságára. A tudatformálás mellett a motiváció és az érdekeltség megteremtése a gazdaságpolitika alakítóinak és a törvényalkotóknak a feladata, a megfelelő gazdasági és jogi környezet kialakításával. Az alapvető műszaki-, természet-, környezet- és közgazdaságtudományi ismeretek elsajátítása mindenki számára fontos, de az energiagazdálkodással foglalkozó szakemberek számára nélkülözhetetlen.”

Az ezredfordulón szervezett konferencia alkalmával kiadott kötet előszavában írták a fenti szavakat és ezen gondolatok szem előtt tartásával, az eddigi gyakorlattal összhangban a konferencián plenáris és szekció előadások formájában osztották meg tapasztalataikat, mondták el véleményünket, az energetikai veszteségfeltárás, auditálás, az EKR jegyzék alkalmazása, az elszámolható energiamegtakarítás hitelesítése, valamint az alternatív járműhajtások kérdésköréhez kapcsolódóan. Önálló szekcióban foglalkoztak az energiagazdálkodáshoz kapcsolódó szabványok és a hatékony energiagazdálkodást segítő rendszerek és tanúsítások bevezetésének és fenntartásának tapasztalataival. Az érdeklődésre tekintettel bemutattuk a résztvevőknek a villany, földgáz, CO2 és az EKR tőzsdék működését.

A CPI Facility Management Kft. főszponzorálásának köszönhetően rendkívül érdemes előadásokat hallhattunk ezen a kiváló rendezvényen, melyekről örömmel számolunk be személyesen is Márton Ferenc aktív együttműködése mentén:

  • Energiahatékonysági Kötelezettségi Rendszer (EKR) aktualitások
  • Az EKR működésének tapasztalatai
  • Megvalósult EKR auditok, új katalógusjegyzékek, HEM ellenőrzési tapasztalatok
  • Energia termelés, – tárolás és megújuló energiaforrások hasznosítása
  • Energiatőzsdék
  • Mérési rendszerek
  • A hatékony energiagazdálkodást segítő rendszerek és tanúsítások
  • Fiatalok az energetikában
  • Alternatív hajtások

Forrás: Klenen’24
Kép forrása: Márton Ferenc

Cart

Nincsenek termékek a kosárban.