Üdvözöljük a Mielemed MPM Kft. honlapján!
Várjuk hívását minden hétköznap 9:00 – 17:00 óráig
nuxon
0
Megtisztított levegő

’Hunting Pollution’ – freskó Rómában, mely valóban tesz a környezetért

’Hunting Pollution’

2018-ban avatták fel Európa legnagyobb zöld falfreskóját, melyet Federico Massa, másnéven „iena Cruz”, utcai művész alkotott. A „Hunting Pollution” névre keresztelt festmény alighanem ezer négyzetméteren terül el, és egy ötemeletnyi magas gémet ábrázol, mely épp egy szennyezett tengerben vadászik zsákmányára. A milánói művész hosszú évek óta híres arról, hogy a környezetvédelem, a veszélyeztetett fajok, illetve a globális felmelegedés a legfőbb témái. A Rómában található freskó erősen szimbolikus jelentést hordoz, hiszen a rajta található gém nem csupán a zsákmányát vadássza le, de a szmogot is, minekiránt a város egyik legforgalmasabb kereszteződésében található.

A fenntarthatósággal és művészetekkel foglalkozó nonprofit társaság, a Yourban2030 vezetőjének, Veronica De Angelis-nek az ötlete alapján készült projekt levegőtisztító ereje körülbelül harminc lombos fáéval ér fel, köszönhetően annak, hogy egy Olaszországból származó, speciális falfestékkel készült. Az Airlite falfesték vízbázisú, antibakteriális, 100%-ban ásványi alapú termék, mely képes csökkenteni az autók által kibocsátott nitrogén-oxidok szintjét.

A Nuxon által immáron itthon is elérhető Airlite által használt technológia a fotoszintézishez hasonlóan a fény energiáját használja a levegő megtisztítására. Ahogyan egy vihar után a természetes elektromosság ionokat termel, amelyek megtisztítják a levegőt, úgy az Airlite is természetes módon termel negatív ionokat azon a felületen, ahol alkalmazzák. Amikor a levegő megérinti a felületet, természetes módon megtisztul. Megszünteti a levegőben jelen lévő főbb szennyező anyagokat (beleértve az emberi egészségre káros, feljebb már említett nitrogén-oxidokat), és megakadályozza a baktériumok, penészgombák és spórák szaporodását, amelyek légúti betegségeket okozhatnak, megszünteti a rossz szagokat és megakadályozza a szennyeződések megtelepedését a falon. Róma ezzel a művészeti alkotással a megújuló utcai művészet fővárosává kívánt válni, és pályázott arra, hogy vezető szerepet vállaljon az európai fővárosok között a városi közlekedésből kibocsátott legmérgezőbb gázok, a nitrogén-oxidok csökkentésében.

Cart

Nincsenek termékek a kosárban.