Üdvözöljük a Mielemed MPM Kft. honlapján!
Várjuk hívását minden hétköznap 9:00 – 17:00 óráig
nuxon
0
Megtisztított levegő

Kezdetek – hogyan indult az Airlite projekt

airlite projekt

Néhány éve már olvasható volt az EU kutatási és innovációs folyóiratában, a Horizonban, miszerint az európai városok mintegy felében az éves energiafelhasználás körülbelül fele az épületek fűtésére és hűtésére használódik el, és bár vannak a szénfelhasználás csökkentésére irányuló erőfeszítések, a fűtés és hűtés 75%-a még mindig fosszilis fűtőanyagokból, és csupán 19% az, ami megújuló energiákból származik.

Dmitry Shchukin, a Liverpooli Egyetem professzora arról számolt be, hogy a megújuló energia használata ritka, és sok energia vész kárba. Shchukin olyan hőszabályozó falfestéket fejlesztett ki, mely a kőépületekben elnyeli és kibocsátja a hőt, és ha arra van szükség, melegen is tartja a szobákat. A festék létrehozásának elsődleges célja a régi épületek ezen anyaggal történő felújítása volt. A professzor arra hivatkozott, hogy amennyiben van egy neves történelmi épületünk, azt nem rombolhatjuk le, hogy helyére újat építsünk. (forrás: HVG)

A festék az ENERPAINT nevű projekt keretein belül lett kifejlesztve, és egyfajta szigetelőanyagként kívánták a piacra bocsátani annak érdekében, hogy az öreg épületek energiahatékonyságát nagy költségek beleölése nélkül tudják növelni.

Shchukin úgy tervezte, hogy a már meglévő piaci termékekhez egy bizonyos adalékanyagot biztosítanak, mely a festékek körülbelül öt százalékát tenné ki. Ezek úgynevezett fázisváltó anyagok, melyek javítják a hőátadást – nagy mennyiségű hőenergia tárolására képesek, és hőmérsékletváltozás nélkül változtatják állapotukat szilárdról folyékonyra és fordítva.

A festéket, mely képes a szennyező anyagok lebontására, az AM Technology fejlesztette ki az AIRLITE projekt keretein belül. Az előállított festék képes csökkenteni az olyan szennyező anyagokat, mint a nitrogén-dioxid, képes a vírusok és baktériumok elpusztítására, felveszi a harcot a porral, kosszal, szmoggal, és a penésszel is. Az Airlite fény jelenlétében úgy fejti ki hatását, hogy fotokatalitikus folyamatot aktivál azokon a felületeken, ahol alkalmazzák. Az elektronok koncentrációjának létrehozásával kölcsönhatásba lép a levegőben jelen lévő vízzel és oxigénnel, és negatív ionokat hoz létre, amelyek a szennyező anyagokkal kombinálódva különböző típusú sók molekuláivá alakulnak át. Ezek láthatatlan és ártalmatlan sók, amelyek rögzülnek a falakon, ahol az Airlite-ot alkalmazzák.

Az elmúlt években számos nagyvállalat döntött az Airlite alkalmazása mellett (Benetton, NIKE, Decathlon, Armani, Mercedes-Benz, Vaillant, IKEA stb.). Ezek a vállalatok az Airlite alkalmazása mellett döntöttek, felelősséget vállaltak környezetünkért, és referenciákká kívántak válni a fenntarthatóság területén. Az Airlite A CO2-kibocsátás folyamatos csökkentésére törekedve több éve a nagyobb energiahatékonyság és az alacsonyabb környezeti tehelés mellett döntött. Minden Airlite-tal festett felület látszólag csak egy falfelület, ám valójában egy láthatatlan erdő.

A NUXON büszkén, a tenger egy cseppjeként ezen vállalatokhoz hasonlóan felelősséget vállal a bolygó egészségéért, és az Airlite festékek kizárólagos magyarországi forgalmazójaként folyamatosan a fenntarthatóság és a környezetvédelem érdekeiért küzd.

Cart

Nincsenek termékek a kosárban.