Mikor, mivel, hogyan? – A falfestés egyéb kérdései

A festés mindig nagy tervezést igényel, és ezzel egyetemben hozza magával a stresszt, hiszen nem csupán az időjárás, a páratartalom és egyéb környezeti tényezők figyelembevétele fontos, de az is, hogy bútorainkat megóvjuk. Az Airlite festékek azonban minden fejtörésen képesek egy kicsit enyhíteni, hiszen arra hivatottak, hogy megkönnyítsék felhasználóik életét. Nézzük hogyan:

  1. A piacon található egyéb festékekkel ellentétben az Airlite festékek 100%-ban ásványi alapúak, vagyis maximálisan természetesek. Bár vízalapú festék, a kötőanyag nem lesz szintetikus, vagyis vegyi. Ez azért korszakalkotó eljárás, mert más festékekkel ellentétben az ásványi alapú Airlite termékek használatakor nem szükséges szellőztetni, hiszen nem kerül a beltéri levegőbe semmilyen vegytartalmú anyag. És hogyan segít ez a felhasználóknak? Akkor festenek, amikor csak idejük engedi, nem szükséges megvárni a jó időt, hiszen így az év bármely szakaszában festhetünk Airlite festékekkel, főképp mert 5 és 35 Celsius-fok között alkalmazható.
  2. Ha ön tart attól, hogy ki kell kevernie a festéket, kérjük kövesse az alábbi lépéseket, és azonnal meglátja, hogy semmi ördöngösség nincs a folyamatban:
  • Készítsük elő a festendő helyiséget, pakoljuk el a bútorokat, takarjuk le az egyéb felületeket
  • Készítsük elő a festendő területet. A falfelület legyen száraz, ép, minden olyan anyagtól mentes, mely akadályozza a festék felhordását. Amennyiben penész jelenlétét észleli, használja EZT az Airlite terméket.
  • Kezelje a falfelületeket Airlite alapozóval, majd hagyja száradni 5-8 óráig
  • Készítsük elő a festéket, és felszerelésünket: 50-60 m2-re szükségünk lesz 5 kg Airlite festékalapra, 3.75 liter tiszta vízre, a kiválasztott színpigmentekre (a rendelés tartalmazza), egy mérőedényre, keverőre, festékhengerre, és ecsetre.
  • A csomagolásban található utasítások alapján keverje ki a festéket, majd 3 órán belül applikálja a kikevert anyagot

A festést követően mossuk le eszközeinket, a megmaradt festéket, pigmenteket lezárva, hűvös helyen tároljuk.

Leave A Comment

Cart

Nincsenek termékek a kosárban.