Üdvözöljük a Mielemed MPM Kft. honlapján!
Várjuk hívását minden hétköznap 9:00 – 17:00 óráig
nuxon
0
Megtisztított levegő

Ökocímke – környezettudatos döntéshozók tanúsítványa

környezettudatos

Keszthelyi Nikoletta, a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) környezetvédelemért felelős helyettes államtitkára a magyar és az európai ökocímke tanúsítványok átadási ünnepségén arról beszélt, hogy a fogyasztói társadalom egyre nagyobb rétege hoz környezettudatos döntéseket, mely magában hordozza azt, hogy az ilyen irányultságú termékek és szolgáltatások kereslete is növekvő tendenciát mutat. 

A Nuxon pontosan ezen környezettudatossági szempontok miatt tette le a voksát a MESP technológia és az Airlite festékek mellett.

Az említett tanúsítványt azon cégek nyerhetik el, melyek teljesítik a szigorú környezetvédelmi előírásokat. A helyettes államtitkár azt is elmondta, hogy az adott követelményrendszernek megfelelő gyártó/szolgáltató világosan és egyértelműen közli fogyasztóival – címkéje segítségével –, hogy elhivatott a fenntarthatóság és a környezetvédelem iránt.

Az ökocímke nem szimplán egy elismerés, mivel azt is bizonyítja, hogy a minősített termék az átlagnál kevésbé terheli a környezetet, mely igaz teljes életútjára a gyártástól a hulladékká válásáig.

Arról is szó esett többek között, hogy Magyarországon egyre több vállalat ismeri fel versenyelőnyét a tanúsítvány által, hiszen mindamellett, hogy képviselik a fenntarthatóságot, és környezettudatos tevékenységet folytatnak, szeretnék is ezt hitelesen bemutatni magukról.

A helyettes államtitkár arra biztatja a cégeket, hogy minél többen pályázzanak az ökocímke elnyerésére.

forrás: TIM: növekszik a kereslet a környezettudatos termékek iránt | Trade magazin

Cart

Nincsenek termékek a kosárban.