Ökocímke – környezettudatos döntéshozók tanúsítványa

Keszthelyi Nikoletta, a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) környezetvédelemért felelős helyettes államtitkára a magyar és az európai ökocímke tanúsítványok átadási ünnepségén arról beszélt, hogy a fogyasztói társadalom egyre nagyobb rétege hoz környezettudatos döntéseket, mely magában hordozza azt, hogy az ilyen irányultságú termékek és szolgáltatások kereslete is növekvő tendenciát mutat.

Az említett tanúsítványt azon cégek nyerhetik el, melyek teljesítik a szigorú környezetvédelmi előírásokat. A helyettes államtitkár azt is elmondta, hogy az adott követelményrendszernek megfelelő gyártó/szolgáltató világosan és egyértelműen közli fogyasztóival – címkéje segítségével –, hogy elhivatott a fenntarthatóság és a környezetvédelem iránt.

Az ökocímke nem szimplán egy elismerés, mivel azt is bizonyítja, hogy a minősített termék az átlagnál kevésbé terheli a környezetet, mely igaz teljes életútjára a gyártástól a hulladékká válásáig.

Arról is szó esett többek között, hogy Magyarországon egyre több vállalat ismeri fel versenyelőnyét a tanúsítvány által, hiszen mindamellett, hogy képviselik a fenntarthatóságot, és környezettudatos tevékenységet folytatnak, szeretnék is ezt hitelesen bemutatni magukról.

A helyettes államtitkár arra biztatja a cégeket, hogy minél többen pályázzanak az ökocímke elnyerésére.

forrás: TIM: növekszik a kereslet a környezettudatos termékek iránt | Trade magazin

Leave A Comment

Cart

Nincsenek termékek a kosárban.