Üdvözöljük a Mielemed MPM Kft. honlapján!
Várjuk hívását minden hétköznap 9:00 – 17:00 óráig
nuxon
0
Megtisztított levegő

Zöld stratégia – megcélozni a fogyasztói társadalmat

Zöld stratégia

Példaértékű stratégia alkalmazásába kezdett a Westend bevásárlóközpont, mellyel ökológiai lábnyomát kívánja csökkenteni. A Westendet üzemeltető cég kommunikációs és marketingigazgatója a bejelentéskor elmondta, céljuk az, hogy minél több területen váljon megvalósíthatóvá a fenntartható üzemeltetés és energiahatékonyság, ezzel együtt csökkentve a károsanyag-kibocsátást.

Magyarországon a Westend az első olyan nagy bevásárlóközpont, mely valóban segítséget nyújt látogatóinak abban, hogy ökológia lábnyomukat csökkentsék. Hatalmas érdeklődés övezi a Föld napján megnyitott helyiséget, a ReStore-t is, melyben 2 db 200 kg befogadóképességgel rendelkező konténer található azzal a céllal, hogy a használt ruhák gyűjthetők legyenek. A nyitás napján közel egy tonna ruhát helyeztek el itt a látogatók, mely egyértelműen mutatja, hogy sokaknak fontos, hogy fenntarthatóbban, környezetbarát módon élje mindennapjait, odafigyelve a bolygó egészségére.

Július elsejétől a fenntarthatósággal kapcsolatos intézkedések tovább bővültek, például papírmentes parkolással, energiatakarékos világítással, a hulladékok tüzelőanyagként való felhasználásával, a hűtés és fűtés költségeinek csökkentéséve. Az ESG sztenderdhez igazított stratégia bevezetésével és folyamatos alkalmazásával a bevásárlóközpont CO2-kibocsátása jelentősen csökken. A fentebb említett ReStore helyiségben pedig havonta rendeznek gyűjtéseket, jótékonysági akciókat, workshopokat nagy segélyszervezetekkel együttműködve, ezzel is terjesztve a fenntarthatóság fontosságát a látogatók körében.

(forrás: https://trademagazin.hu/hu/a-fogyasztokat-is-bevonja-zold-strategiaja-alkalmazasaba-a-westend/?utm_source=sendgrid.com&utm_medium=email&utm_campaign=website)

A NUXON által forgalmazott Airlite festékek szintén az ESG sztenderdnek megfelelő technológiát alkalmaznak. Az Airlite közvetlen pozitív hatással van az éghajlatváltozásra: a felületeken alkalmazva megszünteti a légszennyezést (NOx és VOC), és csökkenti a CO2-kibocsátást a levegőben, emellett a hőszigetelőhatás csökkentésére szolgáló legjobb technológiák között is megtalálható.  A festék 100%-ban megújuló energiával készül, aktiválódásához csak a fénynek és a páratartalomnak kell érintkeznie, mindenféle energiafogyasztás nélkül. Az Airlite nem tartalmaz VOC-kat vagy veszélyes vegyi anyagokat, így az élettartam végi ártalmatlanítás egyszerű. Ráadásul a termék elhasználódása után nem keletkezik veszélyes hulladék. Emellett az Airlite csomagolása 100%-ban újrahasznosítható, és előállítása során nem használnak vizet sem.

Cart

Nincsenek termékek a kosárban.