Üdvözöljük a Mielemed MPM Kft. honlapján!
Várjuk hívását minden hétköznap 9:00 – 17:00 óráig
nuxon
0
Megtisztított levegő

1 m2 AirLite festékkel bevont felület 1 átlagos méretű fa légtisztító munkáját képes elvégezni

arlite_falfestek

1 m2 AirLite festékkel bevont felület 1 átlagos méretű fa légtisztító munkáját képes elvégezni

Átlagosan 15 000 liter levegőt lélegzünk be nap, mint nap, így a minket körülvevő levegő minősége egyáltalán nem elhanyagolható kérdés. A környezet- és egészségtudatos gondolkodók számára már jól ismert tény, hogy a szennyezett levegőben található káros anyagok, – például a finom részecskék, a kén-dioxid, nitrogén-oxid és a szén-monoxid -, nem csak a globális felmelegedésben játszanak komoly szerepet, de súlyos egészségügyi problémákat is okozhatnak. A rossz légminőség hozzájárulhat többek között a légzőszervi betegségek, a szív- és érrendszeri problémák és az allergiás reakciók kialakulásához.

A levegő rossz minősége egészségünk mellett a közérzetünkre is közvetlen hatást gyakorolhat és ezzel csökkentheti a produktivitást, a hatékony munkavégzést. Ebből adódóan pedig nem csak az egyénnek, de az iparnak is jelentős érdeke van abban, hogy a légszennyezés folyamatát minden lehetséges eszközzel mérsékeljük, sokkal élhetőbb, egészségesebb és kellemesebb tereket hozzunk létre épített környezetünkben.

A környezeti ártalmak egészség károsító hatásának csökkentése érdekében rendkívül fontos a levegő hatékony tisztítása a belső és külső terekben egyaránt.

A környezet védelmére és az egészséges terek létrehozására vonatkozó globális törekvések egyre nagyobb méreteket öltenek, több világ szinten is ismert minősítési rendszer hivatott elismerni ma már az élhetőbb környezetért tett látványos erőfeszítéseket. Hazánkban is egyre inkább előtérbe kerülnek a környezetvédelmi és fenntarthatóságot támogató irányelvek az épületekkel összefüggésben. Számtalan modern és természetes lehetőség áll rendelkezésünkre, hogy jelentős lépéseket tegyünk például a levegő tisztításának érdekében.

 

A légtisztító festékek

A környezettudatos és fenntarthatóságot elősegítő lakberendezési és építészeti megoldások körében egyre jelentősebb szerepet töltenek be az innovatív légtisztító falfestékek.

Ezek a termékek olyan anyagokat tartalmaznak, amelyek képesek hatékonyan mérsékelni, vagy teljes egészében eltávolítani a levegőben található szennyező anyagokat. Amellett, hogy tisztítják a levegőt, csökkentik a kellemetlen szagokat és hosszú távú védelmet nyújtanak a penészesedés és a gombásodás ellen is. Ezen felül a vírusok és baktériumok szaporodásának is képesek gátat vetni, ezzel megakadályozva a manapság sajnos rendkívül aktuális, tömeges megbetegedések és ebből adódó társadalmi és gazdasági problémák kialakulását.

Népszerűségüket annak is köszönhetik, hogy könnyen és sokrétűen használhatóak, igazodnak a modern kor esztétikai elvárásaihoz. Igénybevételük nem jelent külön elemet a térben, nem követel látványos beavatkozást vagy módosítást, sem mesterséges energiaforrást, azonban a légtisztító festék bevonat hatékonyan képes kiegészíteni a modern légtisztító vagy légfertőtlenítő berendezések működését.

 

Az Airlite természetes módon képes a levegő tisztítására

A már hazánkban is elérhető, 100 %-ig ásványi anyagokból készült organikus Airlite festék készítmény egy igazi, XXI. századi technológia.

Működési mechanizmusa fotokatalízis folyamatán alapszik, amely során a fény hatására kémiai reakció indul be a bevont felületen és ez lehetőséget ad a szennyező anyagok lebontására, azok oxidációs folyamatainak elindítására. A fotokatalitikus reakciókat magas hatásfokuk és természetes mivoltuk okán már széles körben alkalmazzák a környezetvédelem területén, például a levegőszennyezés csökkentésében, a víz- és szennyvíztisztításban, illetve az öntisztító felületek létrehozásában is.

Legjobban talán úgy szemléltethetjük az Airlite hatékonyságát, ha a természet légtisztító mechanizmusaihoz hasonlítjuk azt. A festékkel bevont felületek négyzetméterenként egy fa erejével képesek megtisztítani a környező levegőt, így például egy társasház vagy irodaház külső homlokzatának Airlitetal való lefestése olyan mértékben javíthatja a környék légminőséget, mint ha oda egy a homlokzat területével azonos nagyságú erdőt telepítettek volna.

Az Olaszországban kifejlesztett, univerzális Airlite festékek beltéren és kültéren, valamint különféle felületeken egyaránt alkalmazhatóak. Hatásfokuk pedig olyan magas, hogy a termék több környezetvédelmi tanúsítvány elismerését – többek között a CRADLE TO CRADLE Gold fokozatát és a Friendly Materials Gold fokozatát – is magáénak tudhatja.

Az Airlite-tal bevont felületek rendkívül időtállóak is. A gyártó 10 év garanciát vállal a festékbevonat tartósságára.

Amennyiben Ön is a környezettudatos gondolkodók és cselekvők táborát erősíti, és szeretné természetes módon élhetőbbé, kellemesebbé és egészségesebbé tenni környezetét, válassza az Airlite professzionális légtisztító festékeit. Személyes tájékoztatásért keressen minket bizalommal elérhetőségeinken!

Cart

Nincsenek termékek a kosárban.