Üdvözöljük a Mielemed MPM Kft. honlapján!
Várjuk hívását minden hétköznap 9:00 – 17:00 óráig
nuxon
0
Megtisztított levegő

Mennyi festékre van szükségem a ház kifestéséhez?

Kilogramm, liter, négyzetméter – elveszünk a mérőegységek rengetegében, amikor újra szeretnénk festeni falainkat. Ahhoz, hogy elkerüljük a pazarlást, ám legyen elegendő mennyiségű festékünk, pontos számokra van szükségünk.

A festés nulladik lépése a megfelelő szín kiválasztása, mellyel kapcsolatban javaslatainkat itt olvashatja.

A színválasztást követően elérkeztünk a mennyiségi kérdéshez: mennyi festékre van szükségem, hogy biztosan ki tudjam festeni az adott helyiséget?
Ahhoz, hogy biztosan elegendő festéket vásároljunk, tudnunk kell, pontosan hány négyzetmétert szeretnénk kifesteni. Amennyiben a ház alaprajzát nem találjuk, esetleg abban nincs megemlítve pontos négyzetméter, a megoldás egy egyszerű területszámítás. Ehhez egyetlen mérőszalagra lesz szüksége.

Mérje le a falak hosszát és szélességét, majd a két értéket szorozza össze, ez adja ki a tér teljes négyzetméterét. Ezt követően mérjük le ugyanezen a módon a nyílászárókat, végezzük el a számítást, majd a kapott összeget vonjuk ki a teljes négyzetméterből. Amint megtudtuk a négyzetmétert, már nagyon gyorsan meg is tudhatjuk, hogy mennyi Airlite festékre lesz szükségünk. Ha az alap eljárást követjük, tehát egy réteg alapozót, majd egy réteg festéket viszünk fel, akkor az 1 liter alapozó, illetve az 1 kg festék 10-12 m2-re elegendő.

Tehát mire van szüksége pontosan, és milyen mennyiségben?

Az Airlite alapozó homogenizálja az aljzat felszívódását, így biztosítja a maximális színfényességet és a minimális festékfogyasztást. A mennyiségi szükséglet a fal állapotának függvényében változik. Jó állapotú, homogén falfelület esetében minden 10 m2-re 1 liter alapozó szükséges, ám vannak olyan rossz állapotú falak, esetleg nagyon sötét alapok, melyeknél előfordulhat, hogy több bázisra lesz szükség. Utóbbi esetben az 1 liter alapozót 5 m2-re számoljuk, mivel lehetséges, hogy két rétegben szükséges azt felvinni.

Az Airlite erejét erősíti az alapozó, ám az alapvetően nem rendelkezik fertőtlenítő hatással. A valódi hatás a bel- vagy kültéri festék felvitele után valósul meg. Nézzük, mennyi festékre lehet szüksége:

Beltéri festékből általában elegendő egy réteget felvinni, így 1 liter festéket 10 m2-en használhatunk. Ám mindig előfordulhatnak váratlan események, esetleges javítások, így azt javasoljuk, hogy semmiképp ne spóroljon a festékvásárlásnál. Tegyük fel, az ön által festett helyiséghez 17 kg festékre van szüksége. Ebben az esetben érdemes két darab 10 kg-s kiszerelést vásárolni ahelyett, hogy vásárolnánk egy 10, egy 5, illetve egy 3 kg-s festéket, hiszen így minden javítandó területre marad majd elegendő alapanyagunk.

Amennyiben további kérdései akadnak, vagy nem biztos a dolgában, keresse szakértő csapatunkat az itt található elérhetőségek egyikén.

Cart

Nincsenek termékek a kosárban.