Üdvözöljük a Mielemed MPM Kft. honlapján!
Várjuk hívását minden hétköznap 9:00 – 17:00 óráig
nuxon
0
Megtisztított levegő

Úgy fest, hogy fenntarthatóbb jövőt varázsolhatunk

airlite festek

Manapság sokan kesergünk azon, hogy a társadalomnak mennyire kicsiny rétege az, aki foglalkozik azzal, hogy fenntarthatóbb jövőt, zöldebb környezetet varázsoljon. Sokan továbbra sem gondolnak arra, hogy gyermekeink, unokáink is ezen a világon folytatják életüket, családot alapítanak, és folytatódik a lánc, persze amennyiben a bolygó még tudja biztosítani lakhelyünket. A vállalkozások még mindig alacsony számban indulnak el egy fenntarthatóbb gazdaság irányába, ám szerencsére számos nagyvállalat áll ki a környezetvédelemért, és teremt, de legalábbis törekszik arra, hogy fenntarthatóbb munkahelyet és atmoszférát teremtsen.

A NUXON által forgalmazott, forradalmi innovációnak számító Airlite festékek célja, hogy piacvezető termékekké váljanak a fenntarthatóságért és jóllétért („well-being”) folytatott küzdelemben. Az Airlite a legkisebb karbonlábnyomú kül- és beltéri festék, amelynek kizárólagos forgalmazói vagyunk a hazai piacon. Festékünknek rendkívül erős referenciái vannak szerte a világban (nagy autó- és divatmárkák – Mercedes, Volkswagen, Armani, Benetton-, Decathlon, Nike, IKEA, számtalan kórház, iskolák, nemzetközi bankok központja és fiókjai, élelmiszergyártók stb.), a világ meghatározó környezetvédelmi tanúsítványait is megkapta festékünk: LEED, WELL, BREEAM, Cradle to Cradle, US. Green Seal. Az ENSZ úgy határozta meg, hogy az Airlite egyike a 4 élvonalbeli technológiának a légszennyezés elleni küzdelemben világszerte.

Nem csupán azon dolgozunk, hogy mi, mint vállalat váljunk fenntarthatóbbá, de az is fontos célunk, hogy a B2B piacon áttörést érjünk el azzal, hogy a vállalatokat a fenntarthatósági célok eléréséhez segítjük. Mindemellett fontos szempont, hogy a piaci tudatosságot is növeljük. Az építőipar támogatásával arra törekszünk, hogy megmutassuk azokat az addig nem ismert lehetőségeket, melyekkel az általuk felépített terek minősége erőteljes javulást produkálhat.

Az Airlite egy 100%-ban természetes anyagokból készült festék, melyet Olaszországban fejlesztettek ki, és Svájcban gyártanak. VOC-tartalma kevesebb, mint 0,1 g/l, ami a világpiacon jelen lévő festékek között a legalacsonyabb értéket jelent. Teljes életciklusa során, a gyártástól az ártalmatlanításig a környezet és a körforgásos gazdaság elveinek tiszteletben tartásával készült.

A festék fény által úgy hat, hogy aktiválja a fotokatalízis folyamatát azokon a felületeken, ahova felhordják. Az elektronok koncentrációjának létrehozásával kölcsönhatásba lépnek a levegőben lévő vízzel és oxigénnel, és az oxidáló gyökök negatív ionokat hoznak létre, amelyek szennyező anyagokkal kombinálva különböző típusú sók molekuláivá alakulnak. Külső felületekre felhordva az Airlite festék visszaveri a napfény meleg összetevőjét, hűvösen tartja a belső teret, így segít csökkenteni az energiafogyasztást és az üvegházhatásért felelős CO2-termelést.

Az egyik legnagystílűbb Airlite projekt az IKEA közreműködésével jött létre. Az „IKEA loves eARTh” egy street art performansz volt azzal a céllal, hogy látványos utcai műalkotásokkal az életkörülmények javulása elérhetőbbé váljon. Olaszország-szerte több, mint 20 street art művész festett falakat, bútordarabokat, ezzel segítve a légszennyezés csökkenését és a jótékony hatású művészet elterjedését.

Egy másik fantasztikus és látványos street art projekt a NIKE és a Footshop támogatásával jött létre, melynek keretein belül Airlite falfestékkel készült freskók díszítették több európai város egyes pontjait (köztük volt Budapest is), a fő cél ezekben a városokban is az érzékenyítés volt, illetve a terhelt városi levegő szennyezettségének csökkentése.

Amennyiben az ön érdeklődését is felkeltette az Airlite, és úgy fest, hogy szeretne velünk együttműködni, kérjük keressen minket az alábbi elérhetőségeink egyikén, és fessünk együtt egy egészségesebb, fenntarthatóbb jövőt!

#fenntarthatóság #környezetvédelem #együttajövőnkért #Airlite #fertőtlenítőfesték #VOCmentes #vegyszermentes

Cart

Nincsenek termékek a kosárban.